Ny vecka, nya uppenbarelser.

Har inte kunnat undgå att det pågår ett ständigt krig mellan niggahs och mexare här i Santa Barbara. Dock löser dom det inte OG style utan genom att installera fetast bas i sina enorma statsjeepar. Riktigt mycket najsigare än drive bys om ni frågar mig.

Idag lämnade man in ett såkallat quiz, min härlige lärare berättade dock att det bara var ett "test" och att vi bara skulle lära oss hur det funkar så hon gav alla A på det även ifall man haft 0 rätt. Förstår inte mig riktigt på henne men går alldeles utmärkt för mig, höjde nog mitt resultat ett par steg längre fram i alfabetet på det quizet tack vare detta.

Idag har jag även varit duktig och kört intervaller på skolarenans läktare. SATAN vilken form jag är i. Efter en 7-8 spurter höll jag på att spy och hade problem att komma ner för trapporna. Att ha ladda upp med två big macs och en milkshake tillförde inget positivt är värt att nämna.

Over n' out!

Helgen över.

Blev faktiskt inte något Isla Vista i helgen utan istället det alltid så underskattade La Brezza som ligger 5 minuters vandring härifrån. En intressant kväll på alla sätt och vis med en överraskande vänding på slutet.

Under fredagen och lördagen var det mest återhämtning som gällde så har inte gjort någonting faktiskt, men idag har man sovit en 12 timmar och känner nu piskan börja snärta lite lätt, det är dags för läxläsning.
Efter det hårda minglet i fredags så har man fått reda på att min proffessor som jag har i 3 av mina 4 ämnen är helt dum i huvudet och ger alla A (det är nice) och det har man nästan redan börjat märka av nu, för man får extra poäng om man har henne på facebook och twitter m.m.

Men idag blir det som sagt läxläsning, men tyvärr inget Entourage för vår HBO kanal har försvunnit. Så får se hur vi löser det.

Hoppas ni har haft en god helg i Sverige!

Sleten.

Var hyffsat lugnt för mig igår även om det blev en del hävande, men satan vad sliten jag känner mig idag. Till råga på allt luktar det fyllegubbe i hela lägenheten. Ibland förstår jag inte varför man dricker.

Är så jävla grymt sugen på att börja surfa nu. Ska luska fram något ställe där man kan hyra våtdräkt och bräda inom kort.
Idag verkar det bli på det igen och ut till Isla Vista för lite gatlopp.

Hade aldrig fattat grejen med Moby men efter lite lyssnande här är jag nu totalt förälskad, skönare musik får man leta efter.


Holiday.

Det var jag, 50+ damer och folk som inte kommit in i andra kurser som var på en inspirerande lektion i det ädla ämnet Gender issues in marketing. Men verkar rätt soft ändå, proffesorn förklarade att det var en "feelgood" kurs. Så blir förhoppningsvis inte för mycket plugg där. Idag har jag varit och handlat, lirart volleyboll för att senare gå direkt till lektion. Nu ska jag snart avnjuta helgens första Budweiser för att snart även äta sen middag!


dagens inköpta


dagens lunch


dagens volleyboll (killen som spänner bröstmusklerna är fidde och lirarn som ser berusad ut är Ludovic)


dagens birshandling med Gurra, Tome och Pashti! (150 öl 700:-. ett riktigt kap)

Back before you know it!

Tar tag i det.

Idag börjar jag 18:00 med den intressanta kursen Gender issues in marketing. Och mina rumskamrater drog precis till skolan så får väll se vad som sker idag. Måste plugga lite även handla lite provianter, sedan går jag väll och hälsar på någon av grannarna.

Dagens inköpslista
Mjölk
Bacon
Nagelklippare
Budweiser
Något som man kan äta till lunch (se burkmat)



Frukosten som gäller för att man ska orka med dagarna.

Och mamma jag fick smset.

Spurs are on their way to München!

Hade varit förjävligt om dom inte klarade kvalet, men det ordnade sig rätt bra tack vare Crouchinho!



Skoltrött.

Blir nog en del plugg framöver, man ska läsa ett kapitel till varje lektion och kapitlen ligger på 30 - 50 sidor. Varje lektion har vi även ett skriftligt förhör där dom kollar så man läst det man ska. Hade ju inte varit lika jobbigt om det var svenska man läste på, men förhoppningsvis kommer man in i det.

Alla jag snackat med i skolan har läst business på gymnasiet med så får väll se hur högt ribban kommer läggas.
Igår var jag på Marketing communications och vi hade lite övningar, t.ex. komma på namn på en salsa sås med slogan, reklam och allt. Det var fan inte lätt, många grupper hade helt brillianta ideér medans jag knappt kom på någonting, förhoppningsvis kommer det med.

Idag har jag lite småtest, och börjar 14:20 så måste plugga lite nu. Måste även iväg och köpa en bok i book storen.

En av böckerna som ska plöjas

Lagom negativt inlägg, men det är bara att tänka tillbaka på sommarens jobb så mår man vädligt bra igen! Hoppas allt funkar i Sverige!

Update.

Alltså antingen har någon varit i min garderob och snott kläder eller så har jag kommit hem naken någon våt kväll, för jag kan fan inte hitta en av tjocktröjorna och ett par kortbyxor jag vet jag haft med mig. Alternativ 1 låter ju helt klart troligast.

Första skoldagen igår. På båda lektionerna var det 60 elever intryckta i ganska sunkiga föreläsningssalar och det enda som hände var en snabb introduktion och lite allmänt skryt från lärarna. Men verkar rätt intressant med marknadsföring faktiskt. Har väll även en 60 sidor att läsa till på ondag.

Har min enda lektion klockan 18:00 ikväll så ska väll ner till stranden under dagen, måste även fixa en bok och lite andra nödvändiga grejer (tjocktröja).
Lite lokalt surfande

1h 30 min

Är vad jag nu har kvar till min första "riktiga" lektion. Introduction To Marketing och Consumer Selling Strategies är vad som står på dagens schema. Jag har rejäla sovmorgnar varje dag och det är väll gött, men lite segt att alla mina rumskamrater redan är hemma från sina lektioner och nu ska ner till stranden.

Slutar kvart äver fem i eftermiddag så får väll se vad som händer ikväll, kanske ska ner och kolla gymmet som vi tror är gratis för alla studenter, men vi har hört så mycket olika så vågar inte tro på det riktigt.

Fixar väll en update ikväll om hur det var i skolan m.m.



Fortfarande spartanskt.

Vi hade blivit lovad möbler till denna helg men här ligger vi tamefan fortfarande på golvet. Vi fick dock en mikro och en slags brödrost.

Men nu är jag faktiskt så van att jag nog skulle klara mig väldigt bra utan möbler, väldigt överskattat.
Idag har jag rostat bröd, lirat beachvolley, ätit yoghurt till lunch och ikväll har min rumsvän Fidde lovat laga pannkakor då jag laga för honom igår, så ska snart iväg och köpa sirap som jag är sjukt jävla sugen på (aldrig smakat). Ikväll är det Entourage!


Amerikansk yoghurt

Har fått mitt schema och man kan i alla fall säga att det är annorlunda.

Måndag: 14:20 - 17:15
Tisdag: 18:00 - 21:05
Onsdag: 14:20 - 17:15
Torsdag: 18:00 - 21:05
Fredag: LEDIG

Inte riktigt vad man är van vid om man säger så, men vem fan har lektioner till klockan nio på kvällen. Kanske så det funkar på College. Blir ju att man börjar föra på tordagslektionen liksom.

Helgens eskapader.

Fredagen började med ett förkrök här i Buena Vista innan vi drog till Isla Vista som är ett studentområde lite utanför Santa Barbara där det enligt rykten ska vara helt flippade fester. Kom dit med en förväntan utan dess like efter allt sjukt jag hört från mina rumsvänner om stället, då dom var där förra veckan när jag blev för trött.

Isla Vista, som i heta kretsar kallas IV, är ett helt vanligt villaområde precis vid havet fast det nästintill bara bor folk som studerar på Santa Barbara City College eller University of California Santa Barbara. Och visst var det party, vi var jävligt tidigt ute så när vi hittade en bakgård med DJ bås och hela slanten var det nästan bara vi och dom som bodde i huset där, vi blev varmt välkommnade och lovade att det sannerligen skulle vara proppfullt på bakgården inom 30 minuter.

Ungefär såhär såg det ut när vi kom, om inte exakt faktiskt. Jävligt go DJ (dock inte Depp klass). Efter staketet till höger på bild var det ett stup på 20 meter ner till havet, var dock för mörkt för min mobilkamera att kunna visa upp denna sköna syn. Som dom lovat blev det ett jävla tryck och fullknökat.
Vid 00:00 får dock polisen nog och gör razzia på alla fester, så kvällarna avrundas tidigt här i Santa Barbara.

Såhär ser en gata ut när folk flyr från fester för att slippa spendera natten i häktet.

Var inte direkt vad jag hade tänkt mig, var som en barstreet mitt i ett villaområde liksom där nästintill alla villor fungerade nattklubb. Lär nog ge mig på IV igen i framtiden.

Dagens dag (lördag) har fördrivits med beachvolley, inhandling av proviant och Goldfinger (en klassiker).
Imorgon blir det nog bara lugnt och kanske lite rekande av skolsalar då det drar igång for real på måndag.

Back before you know it!

Dåligt nu.

Men ska ta tag i det nu. Har fått mycket klagomål på den dåliga aktiviteten här så ska försöka lägga i en extra växel!

Den här veckan har jag läst endast en kurs som lärt mig lite om hur skolsystemet och betygsystemet funkar här i USA. Var förhör varje dag men samtidigt var kursen omöjlig att faila sålänga man var där så har väll varit rätt chill, mycket lära känna dom andra internationella studenterna m.m.

Idag avslutades det hela med en barbecue på stranden. Slutade med en väldigt intressant fotbollsmatch mot lite sköna vietnameser. Slutade med att en vid namn Ryan började kalla mig fatboy efter lite hårda tacklingar, haha! Sjukt kaxiga små varelser. Slutade dock väldigt väl och Ryan ville gärna lira med mig igen. Låter exakt som mr. Chow från baksmällan.



Här kommer lite turistbilder från omgivningarna

folk som surfar med fallskärmar typ, vet inte vad det heter

Skolans arena

Jävla turister i hamnen

Hoppas det rullar i Sverige!



Vardagslivet i SB

Har idag för fösta gången tvättat och mina kläder ska nu lukta mango och äpple.
Ganska så gött.

Ska till skolan denna vecka och läsa någon kurs som ska förhindra kulturkrock, får väll se vad det innebär.
Annars är det lugnt, vakna, 2h frukost, till stranden, hem duscha, käka mat och ta någon öl sammanfattar väll dom senaste dagarna.

Om fyra timmar blir det Entourage och pizza, veckans höjdpunkt.



Vårt rum, ganska tråkigt just nu

1 vecka

Nu har jag varit i Santa Barbara en vecka och kan säga att jag trivs lite iaf.
Igår var det våldsamt. Amerikansk fotboll på stranden med bla. Kio vår nyfunne kines vän, fotboll i en park, capten morgan och budweiser sammanfattar dagen.


Kvällssolen


State street


Fidz på stranden


Här borta är jag mer känd som Dan K

Update.

Det händer inte så mycket spännande för tillfället faktiskt. Var igår på ett stort köpcenter och fixade cyklar så det ska bli gött att slippa gå. Har idag köpt skolböcker, vilket inte var jätte billigt. Fick punga ut cirkus $330 för 4 begagnade böcker och jag tror jag kommer behöva fler.

Har varit lite för mycket onödiga utgifter nu på senaste så ska börja med en budget så jag inte står utan pengar i november. Har skaffat ett amerikanskt nummer nu iaf så om ni behöver nå mig på mobil är det 805-637-6590 som gäller. Kollade även på skolans gym idag men det verkar som alla tycker det är för dyrt och orkar inte gymma ensam så får väll hitta något annat att hålla igång med.


börjar tappa det nu

Assessment tests

Idag ska min framtid avgöras. Jag ska göra så kallade assessment tests i engelska och matte, som kommer visa vilka kurser jag kan välja m.m. Vädret är gött men har ännu inte varit och köpt en cykel, så har vart rätt extrem rundvandring under dagarna. Hyffsad träningsvärk i skinkorna.

Dom två första dagarna har det väll varit obligatoriskt krök, men igår avstod jag och däckade redan vid nio, så känner mig för första gången på en vecka utvilad. Känns dock som det var ett hyffsat mayhem igår då två av mina rumskompisar rulla in vid kvart över 4, så man får väll se vad man missat.

Här kommer lite bilder från dagarna och även lite bilder från lägenheten.





köket, blir nöten med barstolar sedan

det ganska möbellösa vardagsrummet

att det är trampad jord och inte gräs drar ju ner lite, men vi finner nog en bra lösning snart.

Hoppas allt är bra i Sverige!

Dag 3

Bedriver mest dagarna med att reka, så det blir en jävla massa att promenera. Men nu börjar man få en liten uppfattning av staden. Den är dock ganska liten, ungefär som gbg innanför vallgravarna.

Varit nere på stranden halva dagen och lirat volleyboll idag så är rätt bränd nu då solcreme inte har hunnit införskaffats (har bara Kals cocunut oil tillhands som har använts flitigt). Tänkte lägga upp bilder på lägenheten men det är inte så mycket att se då vi inte har fått våra möbler än. Men det kanske kommer upp under morgondagen. Take care

Framme

Varit lite kaos dom senaste dagarna med inställda flyg försvunna väskor m.m. men nu är jag äntligen framme och har sovit min första natt i lägenheten, satan vad kallt det var, täcke är nog en bra investering. Idag är det tyvärr ingen sol, men hoppas den dyker upp under dagen för klockan är ju trots allt bara 09:50 här.
Här följer lite bilder från resan.

sista 20 meterna i Sverige
Sista 20 meterna i Sverige


Nog 300 meter kö när alla skulle ha nya biljetter då allas flyg blev inställt pga en åsk storm i Washington


Min sovplats på flygplatsen


L.A.


L.A. "centrum" i bakgrunden


ingen aning


ingen aning


framme i Santa Barbara. Mer bilder kommer väll imorgon. Ha det gött i Sverige

Dagens tips

från Säve

"Skalla största killen i skolan första skoldagen så kommer du få respekt"

Det tipset tackar jag mr. Anis för


Dagens tips

från far

"Se upp för den dykande slangkobran, den brukar anfalla underifrån när man ligger och simmar"

troligtvis spelar han bara på min ormfobi då slangkobror inte ger något utslag på google, men ska ta det försiktigt

Introduktion

Har fått det goda tipset att jag bör skaffa blogg för att folk här hemma ska ha koll på om jag lever eller ej, och nu verkar det som jag levererar.Tänkte jag drar igång den redan nu trots att det är hela tre dagar tills jag sätter mig på planet till L.A.

Jag har nu officiellt träffat och sagt hej då till alla vänner, vilket inte vart så jobbigt då jag fortfarande inte fattat att jag ska vara borta så länge. Men oj vad man kommer sakna folk, men det verkar ändå lugnt då nästintill alla lovat dom ska komma och hälsa på, dock har dessa löften getts när deras promillehalt överstigit 1.5.

Har dom senaste 8 veckorna jobbat så sommaren har verkligen sprungit förbi, men har gett mig dom här tre lediga dagarna innan jag sticker och det är väll nu man börjar bli nervös för innan har det varit så fullspäckat att jag inte hunnit tänka.

Jag har intalat mig att jag inte ska ha för höga förväntningar men innerst inne är dom nog rätt höga. Tänker mig en riktig paradis stad där den kvinnliga befolkningen ständigt bär bara bikini och att det i varje gathörn står en ölbong redo att användas. Men aja dom här sista dagarna i Sverige blir det att träffa släkt och umgås med vänner och får väll uppdatera med lite olika tips jag fått av vänner och bekanta inför resan.

RSS 2.0